top of page

Lithium

Adu-mi sticla aceea de litium, iubito. Mi-e sete de libertatea de a te pierde . Ia-mi și aripile. Nu am nevoie de ele să fug de proprii demoni. Privește, s-au făcut negre.Îmi place negru. Îmi dă viață…confort.

Mai ți minte când dansam pe melodiile Ettei James și îți fredonam ”At last” la ureche ?Ne simțeam atât de fericiți iar tu îmi repetai adesea cât suntem de eterni.

Mai dă-mi o gură de litium. Așa…toarnă-ți și ție un pahar. Vrei să simțim ultima beție? Pornește gramofonul să zburăm iar în timp. Să ne încălzim trupurile ostenite de metropolă pe melodiile lui Elvis Presley. Iubito, nu te mișca. Lasă-mă să te privesc. Parcă văd două fire albe…douăzeci…două sute. Iar timpul…te lasă tot mai frumoasă. Te-ai schimbat iubito, dar îmi pare aceeași.

Nu! Lasă muzica să meargă. Nu o opri. Stai aici, lângă mine. Așează-ți tâmpla pe pieptul meu și spune-mi, ca altă dată, ce îți șoptește inima. Cu mine refuză să mai vorbească. Așa, stai aici ca nimeni să nu ne știe. Mă lași să-ți șoptesc versurile primei noastre melodii? Întreabă-mă ce rochie purtai și câte bătăi de inimă aveai pe minut.

Mai ți minte când făceam dragoste în mare? Cum ne topeam în noapte iar noaptea ne binecuvânta?

Mai toarnă-mi un pahar…mai toarnă-ți și tu. De ce nu-ți desfaci părul să îl mângâi? Uită de ei, iubito ! Aruncă-i în amintiri cu ultima gură de litium.

Sărută-mă! Da…ești neschimbată.

Mai spune-mi despre noi iubito. Nu mă lăsa să uit. Spune-mi de nopțile când te lăsat să plângi iar eu plecam nervos pe maidane. Ceartă-mă că nu ți-am putut oferi un inel cu diamant când te-am cerut de soție. Mai ai și acum ața roșie de pe inelar? A stat acolo cincizeci și șapte de ani, nemișcată…

Iubito, auzi? E melodia noastră! Sprijină-ți tălpile de picioarele mele și hai să dansăm ca altă dată.

De ce nu mă lași să-ți cumpăr un inel cu diamant? Acum nu mai sunt un sărăntoc.

Ce ? E deja dimineață ? Dar unde a plecat noaptea ? Trebuia să stea să ne privească ca pe vremuri. Ascunde-ți privirea sub pleoape. Eu voi sta să te privesc până adormi.

Mai ți minte când dansam pe melodiile Ettei James ? Lasă-mă să-ți fredonez ”At last” până adormi.

Cât de frumoasă ești iubito!

Ia-mi aripile…eu îmi scriu zborul în somnul tău.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page